Εκδόσεις

Θυμάμαι Εύκολα

View the embedded image gallery online at:
https://www.polygnosi.gr/el/ekdoseis#sigProIdd532ba7ed4

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Όλοι προσπαθούμε να βρούμε λύσεις στο θέμα της μνήμης, αναπτύσσουμε προσωπικές στρατηγικές, μαθαίνουμε τεχνικές, παρατηρούμε, ακούμε ή κάνουμε ό,τι κάνουν άλλοι.
Αυτό ακριβώς έκανα στο "Θυμάμαι εύκολα". Συγκέντρωσα εκατοντάδες ιδέες από άτομα όλων των τάξεων, διαφορετικών επαγγελμάτων, ηλικιών και ιδιοτήτων.
Συμπεριέλαβα παλιά και πρόσφατα χρήσιμα αποτελέσματα επιστημονικών ερευνών και εμπειρίες από τα σεμινάρια μνήμης που παρουσιάζω από το 1986.
Το "Θυμάμαι εύκολα" σας βοηθά να δημιουργείτε τις συνθήκες για να θυμηθείτε και σας μαθαίνει τεχνικές απομνημόνευσης. Οι ολιγόλογες πρακτικές ιδέες είναι ταξινομημένες για κάθε μαθησιακό τύπο. Η βελτίωση της απόδοσής σας αρχίζει σήμερα, αρκεί να εφαρμόσετε την ιδέα που σας ενδιαφέρει τουλάχιστον 4 φορές.
Το εγχειρίδιο είναι διαδραστικό, δηλαδή σε αρκετές περιπτώσεις σας καλώ να απαντήσετε σε ερωτήσεις ή να κάνετε μια άσκηση. Σημειώσετε, ό,τι θέλετε στα περιθώρια, στο χώρο της απάντησης ή στο τέλος του κάθε κεφαλαίου.
Το εγχειρίδιο αυτό είναι η συνέχεια του βιβλίου μου "Μαθαίνω εύκολα" το οποίο έχει μύριες ιδέες για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Σοφά λόγια για τη μνήμη από την παγκόσμια λογοτεχνία είναι στις αριστερές σελίδες.
Συμβουλές από ειδικούς, ευρήματα, από πειράματα και παρατηρήσεις, παρουσιάζονται στις δεξιές σελίδες με την προτροπή "θυμηθείτε".
Θυμηθείτε η ποιότητα και το εύρος της μνήμης, μας βοηθά να αξιοποιήσουμε εμπειρίες, γνώσεις κι εικόνες μιας ζωής. Οριοθετεί, αξιολογεί και περιγράφει την προσωπικότητα μας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Το "Θυμάμαι εύκολα" είναι γραμμένο, σε 144 σελίδες, σε απλή κατανοητή γλώσσα.
Τα χρωματιστά σκίτσα, οι φωτογραφίες, τα σοφά λόγια, τα μαθήματα υπέρ-μνήμης, οι ασκήσεις, οι παροτρύνσεις "Θυμήσου" και "Σημειώστε", σας διευκολύνουν στην πρόσληψη των ιδεών.
Οι χαρακτηριστικές εμπειρίες ανώνυμων και επώνυμων Ελλήνων θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη σας και θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε νέες στρατηγικές μνήμης.

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

Τηλεφωνικά κάθε απόγευμα 16.00 - 20.00 στο 2821040400 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@polygnosi.gr


Μαθαίνω Εύκολα

View the embedded image gallery online at:
https://www.polygnosi.gr/el/ekdoseis#sigProId4e24e7639e

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Οργάνωση, Ευ-στρες, Αυτονομία
Οι ιδέες για εύκολη μάθηση που σας παρουσιάζω εδώ είναι η σιωπηρή γνώση που έχουν οι αυτόνομοι μαθητές. Αυτή τη σιωπηρή γνώση συγκέντρωσα τα τελευταία 30 χρόνια σε αίθουσες διδασκαλίας και σε εξεταστικά κέντρα. Είναι εμπειρίες μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών που αναφέρθηκαν σε σεμινάρια και ομιλίες μου.
Γνωρίζετε ότι η συλλογή ιδεών και πληροφοριών για τη μάθηση είναι αέναη και πολυεπίπεδη. Το εγχειρίδιο περιέχει μια μικρή καταγραφή τους μέχρι σήμερα.

Το "Μαθαίνω εύκολα" απευθύνεται σε Έλληνες μαθητές, γι αυτό υπάρχουν ιδέες με στοιχεία ενσωματωμένα από την Ελληνική παράδοση. Σκοπός μου είναι να βοηθήσω μαθητές κάθε επιπέδου να αναπτύξουν:

 • στρατηγικές μελέτης,
 • θυμικές στρατηγικές και αμυντικούς μηχανισμούς ενάντια στο άγχος,
 • δίκτυο υποστήριξης,
 • κριτική συμπεριφορά στην αίθουσα διδασκαλίας και
 • αποτελεσματικότητα στις εξετάσεις.
Όλα απαραίτητα στοιχεία για κάθε νέο πολίτη, με υψηλές προσδοκίες.

Λίγα λόγια για το βιβλίο. Είναι περιληπτικό, εκλαϊκευμένο με πολλά εργαλεία μάθησης. Η εισαγωγή του κάθε κεφαλαίου σας ενημερώνει για το θέμα με λίγα στοιχεία από θεωρίες της Μάθησης. Είναι διαδραστικό, δηλαδή έχει πολλές ασκήσεις – νοητικές κι ασκήσεις χαλάρωσης- για σας. Τις νοητικές ασκήσεις τις σημειώνετε στο βιβλίο σας. Οι ασκήσεις χαλάρωσης ή μικρο-γυμναστικής γίνονται στο σχολείο σας, στην αυλή, στον κήπο ή στο δωμάτιο σας. Ολιγόλεπτη ασχολία με την κάθε άσκηση, σας βοηθά να βρίσκεστε σε συνεχή διάλογο με τον εαυτό σας και με μένα, να στοχάζεστε, και να αναπτύσσετε την αυτογνωσία σας, την κριτική σας σκέψη και τις στρατηγικές σας για να "Μαθαίνετε πώς να μαθαίνετε".

Όλες οι ιδέες έχουν πρακτικές εφαρμογές για, άτομα 7-97 ετών, μαθητές, φοιτητές, γονείς, επαγγελματίες και δια βίου μαθητές. Η τακτική για να επωφεληθείτε είναι να διαβάζετε με ανοικτό μυαλό στις νέες ιδέες και να έχετε ειλικρινή διάθεση για αφομοίωση τους, οργάνωση και στοχοκατάκτηση.

Ενώ διαβάζετε τις δεκάδες εμπειρίες ατόμων κάθε ηλικίας, κάνετε συγκρίσεις, δημιουργείτε τις προσωπικές σας στρατηγικές, τους δικούς σας τρόπους χαλάρωσης καθώς και συνθήκες δημιουργικού ανταγωνισμού.
Τα σκίτσα, οι χάρτες κι οι πίνακες σας βοηθάνε να εικονοποιείτε τις ιδέες που διαβάζετε. Στο περιθώριο του βιβλίου σας, συναντάτε τους μικρούς μας φίλους, τους πολυγνώστες, να σας λένε λόγια σοφά.. Τα 12 μαθήματα υπερ-μάθησης - ένα σε κάθε κεφάλαιο - σας βοηθάνε να μαθαίνετε γρήγορα και αποτελεσματικά.
Θυμηθείτε να συμπληρώνετε στο ημερολόγιο σας, στην τελευταία σελίδα κάθε κεφαλαίου, τις ιδέες που κρίνετε χρήσιμες. Όλα τα παραπάνω σας βοηθάνε να αναπτύσσετε την αυτονομία σας και να ερευνάτε σε βάθος ότι σας ενδιαφέρει.
Ενδιαφέρομαι να μάθω ποιες ιδέες είναι περισσότερο ή λιγότερο αποτελεσματικές γι αυτό μπορείτε να μου στείλετε τις παρατηρήσεις σας.
Σας εύχομαι εύκολη μάθηση και δια βίου επιτυχίες.

Κυριάκος Βασιλομανωλάκης, Μ.Ed.

ΜΑΘΑΙΝΩ ΕΥΚΟΛΑ
"Μαθαίνει εύκολα αυτός που γνωρίζει στρατηγικές μελέτης, εφαρμόζει τρόπους χαλάρωσης, και μπορεί να δημιουργεί ένα υποστηρικτικό περιβάλλον μάθησης."
Κάθε μαθητής, φοιτητής, γονιός και εκπαιδευτικός θέλει να γνωρίζει:

 • Πώς να αναπτύσσει στρατηγικές μελέτης.
 • Πως να καταπολεμήσει το άγχος της μελέτης και των εξετάσεων.
 • Τι είναι το δίκτυο υποστήριξης της μάθησης.
 • Πως εφαρμόζεται η κριτική συμπεριφορά στην αίθουσα διδασκαλίας.
 • Πώς να χαλαρώνει εύκολα στο σχολείο και στο σπίτι του.
 • Ποια είναι τα δικαιώματα ενός μαθητή.
 • Ποια στοιχεία συνθέτουν ένα θετικό περιβάλλον μελέτης.
 • Τι είναι τα μαθήματα υπερ-μάθησης.
 • Τα μυστικά της γλώσσας σώματος στην αίθουσα διδασκαλίας.
 • Ποιά είναι η αποτελεσματική συμπεριφορά στις εξετάσεις.

Οι προτάσεις του εγχειριδίου είναι δοκιμασμένες από χιλιάδες Έλληνες, που έμαθαν πως να μαθαίνουν εύκολα.


Τα ΓΛΩΣΣΟΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ Σημειώματα

View the embedded image gallery online at:
https://www.polygnosi.gr/el/ekdoseis#sigProId0b63dfc043

READERS

View the embedded image gallery online at:
https://www.polygnosi.gr/el/ekdoseis#sigProId93e62f60fd

Προσωπικά Δεδομένα


Επικοινωνία


 • ΠΟΛΥΓΝΩΣΗ
 • addressΓερ .Σφακιωτάκη 2 - Δεξαμενή 73134, Χανιά Κρήτης
 • timeΔευ - Παρ: 16:00 - 20:00, Σάβ: 09:00 - 11:00
 • contact phone28210 - 40400, 28230 - 42142
 • emailinfo@polygnosi.gr

Κοινωνικά Δίκτυα